Найкращі руїн-паби Будапешта

Це своєрідна унікальність міста. Руїн-паби або руїн-бари розташовані у дворах, які дихають старовиною. Кожен бар має свої особливості та хоче здивувати інтер’єром. Ось чому власники приносять туди старі речі з попередніх епох, і вони отримують “друге життя”. Руїн-паби існують з моменту заснування Szimpla Kert.

Ці паби створили в Будапешті в старому єврейському кварталі, де багато старих будинків. Поки влада міста думала, зносити або ремонтувати будинки, ініціативу проявила заповзятлива молодь. В одній з таких старих будівель вони відкрили руїн-паб “Сімплі”, який став легендарним серед молоді, а потім вже і туристів. Замість ремонту в заклад принесли ще більше старого барахла зробили барну стійку і на здивування хлинула публіка, яка була шокована від побаченого, відвідування пабу вже було пригодою. Спочатку панував справжнісінький треш. Уже після за допомогою дизайнерів створили ту атмосферу що є зараз.

Після успіху “Сімпли” стали з’являтися й інші паби. Не всі вони створені в занедбаних приміщеннях, просто скопіювали модний стиль і сюди вже можна зайти не тільки випити, але і пообідати.

Ось список кращих руїн барів Будапешта:

Szimpla Kert

Він відкрився у 2001 році та почав цю тенденцію. Це один з найбільших руїнних пабів і до сих пір один з найпопулярніших. Колись це була покинута фабрика. Тут ви знайдете великий відкритий двір, верхній поверх, наповнений старими меблями, коктейль-бари, музику і навіть старий, урізаний Трабант (комуністичний автомобіль), в якому можна випити. Всі зали мають різні теми. Також продається піца, яка після кількох напоїв перетворюється на ідеальну закуску.

Відкрито з 12:00 до 4:00 по буднях, з 9:00 до 4:00 у суботу і з 9:00 до 5:00 у неділю.

Адреса: Kazinczy u. 14, Budapest 1075

Instant

Instant займає весь житловий будинок і є найбільшим в місті. Тут понад двадцять кімнат. Це один з клубних руїнних барів. У Instant ви можете сидіти як у звичайній старій квартирі та відпочивати на меблях, які виглядають так,  ніби їх знайшли на вулиці. Були знесені багато стіни, щоб з’єднати квартири, і звільнити місце для діджеїв і танців. З огляду на його популярність і той факт, що він більш «клубний», напої тут трохи дорожче, ніж в інших. Але атмосфера – хороша.

Відкритий щодня з 10 вечора до 6 ранку.

Адреса: Akácfa u. 49. http://instant.co.hu/en

Fogasház

Fogasház менше, стриманіше і менш туристичний, ніж популярні Instant і Szimpla Kert. «Будинок зубів» отримав свою назву від таблички старого стоматолога, яку вони знайшли, коли будували бар. У цього бару є велосипеди та окуляри, що звисають зі стелі, і він більш артистичний, ніж інші руїни. Маленькі столики розкидані по внутрішньому двору, і гучна музика не заглушає розмову. Тут часто проводяться художні виставки. У них також є стіл для пінг-понгу. Тут рай для хіпстера.

Адреса: Akácfa u. 49-51. Відкритий щодня з 16:00 до 6:00.

Doboz

Цей паб більш модний і трендовий. Стиль під руїн-паб, але вже це не класичний. Ви входите у двір і зустрічаєте дерево з червонооким роботом, прикріпленим до нього. Схоже, трансформер збирається напасти на вас. Є дві основні зали: одна червона, інша синя. Тут багато танцювальної музики.

Відкрито Tu (з 17:00 до 02:00), W-Th (з 5:00 до 5:00), F-Su (з 5:00 до 6:00) і закрито у понеділок.

Адреса: Klauzál u. 10. http://doboz.co.hu/en/

Corvin Teto

Розташований на даху супермаркету, Corvin Teto користується популярністю завдяки своїй величезній терасі на даху, з якої відкривається вид, що захоплює на пагорби Буди та будівлі Пешта. Це ще один танцювальний бар, що спеціалізується на електронній музиці. Добре прийти сюди випити під час заходу, а потім переїхати в інше місце.

Відкрито з четверга по суботу з 9 вечора до 6 ранку.

Адреса: Blaha Lujza tér 1-2

Grandio

Grandio – це руїн-паб і хостел. Він славиться своїм відкритим, засадженим деревами внутрішнім двором, але в основному заповнений мандрівниками та людьми, які ходять по барах. Це гарне місце, щоб почати свою ніч і познайомитися з іншими мандрівниками. Проте, протягом дня ви можете знайти місцевих жителів, що відпочивають тут з випивкою в саду.

Адреса: Nagy Diófa u. http://grandio.insta-hostel.com/

Dürer Kert

Колишня будівля університету, тут ви п’єте пиво, граєте в настільний футбол, настільний теніс, дартс і французьку гру під назвою петанк (це весело). Сад у внутрішньому дворику – гарне місце, щоб насолодитися живою музикою.

Відкрито з 5 вечора до 5 ранку, в суботу з 5 вечора до 12 ранку

Адреса: Ajtósi Dürer sor 19-21. http://www.durerkert.com/en/

Mazel Tov

Це один з новітніх руїнних барів Будапешта. Мазель Тов (розташований в старому єврейському кварталі) – це суспільний центр і ресторан, що пропонує страви традиційної єврейської кухні днем. Вночі у дворі вечірка з діджеями та розважальною програмою.

Відкрито 12: 00-1: 00 (на вихідних до 2:00)

Адреса: Akácfa u. 47.

Anker’t

Розташований на колишній фабриці в центрі Будапешта, це мінімалістський простір складається з великих дворів, що з’єднуються між собою, гігантського танцмайданчика для вечірки та безлічі диванів для відпочинку, якщо танці вам не до смаку. На стінах висить багато мистецтва, і місце досить велике. У барі також подають пристойну їжу.

Відкрито Пн-Пт (14:00 – 12:00), Чт (14:00 – 1:00), Пт-Суб (14:00 – 14:00), Вс (14:00 – 12:00).

Адреса: Paulay Ede u.

Будапешт славиться своєю історією, термальними джерелами, але руїн-паби, безумовно, сама унікальна річ в цьому місті. Навіть якщо ви не п’єте, приходьте провести час, тому що це такий спосіб побачити популярний і абсолютно унікальний аспект життя в Будапешті. При відвідуванні ви зустрінете багато місцевих жителів.

Скачати координати пабів для maps.me (чи аналогу):

  • Скачати (всіх, що описано в статті)
  • Скачати (більша кількість чим описано в статті, англійською мовою)