Подорож до Риму через Відень та Будапешт

Час від часу продивляюся акції авіакомпаній в надії кудись зловити дешеві квитки та активно провести час, особливо в лютому, коли вже набридає холодна погода, хочеться сонця та весни. Так натрапив на дешеві квитки з Відня до Риму за 1 Євро, купив миттєво та й став тільки думати як добратися до Відня з Києва та й потім додому. Що радувало – ціни на житло на період мандрівки були не високі та й надія, що й натовпу туристів теж не буде, а погода подарує сонячні теплі дні додавали оптимізму та бажання відправитися в мандрівку.

Транспорт

В результаті пошуку різних варіантів добирання вийшла така нитка маршруту: Київ-Відень-Рим-Будапешт-Київ, все це авіаперельоти:

  • 9.02 Київ-Відень 17:45-18:40 (wizzair) ціна: 27 євро (але був рейс ryanair в цей же день за 10 євро, але на жаль знизилась ціна за кілька днів після купівлі квитка на  wizzair);
  • Відень-Рим 14:50-16:30 (wizzair)  ціна: 1 Євро;
  • Рим-Будапешт 14:50-16:45 (wizzair) ціна: 20 Євро;
  • Будапешт-Київ 14:25-17:05 (wizzair) ціна: 17 Євро;

Отже, сумарна вартість квитків склала 65 Євро, але слід врахувати, що це членством wizzair такі ціни (коштує на рік 30 Євро).

Добирання з/в аеропорт

Доїхати з аеропорту часом може коштувати дорожче за сам переліт, то важливо завчасно знати скільки то обійдеться. Нижче вказані витрати в обидві сторони, та також посилання на інструкції по добиранню до аеропортів:

Загалом: 18,20 Євро.

Інші транспорті витрати

Тільки у Римі користувалися громадським транспортом, у Відні та Будапешті не було витрат, тому, що все було в пішій доступності (житло, цікаві об’єкти, зупинки в аеропорт).

В Римі витратити склали 6 Євро, це 4 поїздки.

Житло

Виходило 4 ночі: одна у Відні, дві в Римі та одна в Будапешті. Винаймали квартири бо були бонуси від минулих бронювань. Ось до речі знижка на перше бронювання (бронювання від 65 Євро). У Римі використали бонус для першого бронювання. Отже, з людини:

  • У Відні не дешеві ціни на житло – 16 Євро (2 Євро заплатили, все інше покрили бонуси)
  • У Римі виходило 33 євро за два дні, але використовуючи бонус на перше бронювання то ціна склала: 19 Євро
  • У Будапешті – 10 Євро (2,5 Євро грошима, а то бонусами)

Загалом фактично заплатили 33,5 Євро, але це враховуючи наявні бонуси, без них в нас вийшло б 45 Євро (з урахуванням бонусу при першому бронюванні).