Автобусний транспорт — доволі популярний спосіб подорожі по території Польщі, маршрути пов’язують як великі так і невеликі населені пункти. Зазвичай автовокзал розташований безпосередньо в центрі населеного пункту.

Розглянемо автобусні компанії польські та міжнародні, що виконують внутрішні та закордонні рейси.

FlixBus

Найбільший оператор автобусних перевезень ПольщіPolski Bus був поглинутий компанією FlixBus. І тому FlixBus став найбільшим автобусним перевізником в Польщі.

Здійснює послуги перевезення між великими та малими містами, використовуючи сучасні автобуси з безкоштовним Wi-Fi.Квитки можна придбати в Інтернеті на офіційному вебсайті чи додатку на смартфоні.

Neobus

Національний перевізник, влаштовує розпродажі дешевих автобусних квитків між містами Польщі від 1 злотого.

Основні маршрути (для подорожі з України зручно)

  • Медика – Перемишль – Ряшів (Ряшів) – Краків – Катовіце – Вроцлав
  • Медика – Перемишль – Ряшів (Ряшів) – Варшава
  • Медика – Перемишль – Ряшів (Ряшів) – Лодзь

PKS Polonus

Компанія базується у Варшаві, з автобусними перевезеннями переважно до північної Польщі, а також до Сілезії, Ченстохова, Ополя та Тарнава на півдні.

Є ще і міжнародні (ecolines, leoexpress, eurolines) та невеликі місцеві перевізники. Усіх не має потреби перераховувати, а пошук транспорту здійснювати на сайті: www.e-podroznik.pl де можна підібрати та купити квиток (треба перевіряти ціни на офіційних сайтах компаній, бо сервіс бере комісію, але й бувають ціни дешевше чим на у перевізника)