Як доїхати з аеропорту Скавста в Стокгольм

Міжнародний шведський аеропорт Стокгольм Скавста (Stockholm Skavsta) знаходиться поруч з містом Нючепінг (Nyköping) в 100 км від Стокгольма. На даний момент існують прямі рейси до 47 напрямків по всій Європі.

Офіційний сайт аеропорту.

На автобусі Flygbussarna Airport coaches

Найбільш оптимальний варіант добирання – автобуси фірми Flygbussarna airport coaches, що курсують між аеропортом Скавста та центральним автовокзалом Стокгольма (Stockholm Cityterminalen).

Дешевше купити квиток можна на сайті Flygbussarna або в додатку, в цьому випадку ціна для дорослого складе 139 крон (13 євро). Також можна придбати свій квиток в касах Flygbussarna на Cityterminalen або в аеропорту Skavsta, або в автобусі (без готівки), ціна 159 крон.

Квитки на Flygbussarna відкриті та діють на будь-який час та в будь-якому напрямку 3 місяців з дати покупки. Квиток не персоналізований і його можна передати.

Сайт компанії: flygbussarna.se

Місцевий автобус

Місцевий автобус №515 їде до центру міста Нючепінг до залізничниї та автобусної станції, звідки ви можете подорожувати далі.

Ви можете придбати свій квиток у магазині Pressbyrån в аеропорту Стокгольм Скавста, у додатку Sörmlandstrafiken або в автобусі. (готівку в автобусах не приймають).

Поїзд

Місцевий залізничний вокзал у місті Нючепінг знаходиться в 7 км від аеропорту. Можна взяти таксі або на місцевому автобусі №. 515 до вокзалу. Ціна на 515 автобус – 22 крони, поїзд від 95 крон.

Квиток купити можна сайті  sj.se, в автоматі на залізничному вокзалі або в додатку SJ.

 

З аеропорту Скавста в інші міста

Автобуси Flygbussarna також пов’язують аеропорт Скавста з містами Лінчепінг (Linköping) і Норрчепінг (Norrköping). Квиток в один кінець до Лінчепінга обійдеться в 139 шведських крон, туди та назад – 269 шведських крон; в Норрчепінг – 119 шведських крон в один кінець, 238 – в обидва (якщо купувати на сайті перевізника).

Також можна дістатися, як уже писалося вище, на автобусі № 515 до залізничної станції Нючепінг і звідти вирушити в інші міста.

Крім того, діставшись на автобусі до центрального автовокзалу Стокгольма, ви опинитеся ще й поруч з центральним залізничним вокзалом Стокгольма (Central Station), звідки можна відправитися в будь-яку точку Скандинавії.