Як дістатися з аеропорту Фьюмічіно до центру Риму, вокзалу і назад

Фьюмічіно або, як його ще називають, Леонардо да Вінчі – найбільший в Італії пасажирський аеропорт. Відстань від аеропорту Фьюмічіно до центру Риму близько 30 км., але дістатися до Рима не представляє складності.

На автобусі Terravision (самий Економічне)

Найшвидший і економічний варіант доїхати до Риму з аеропорту це – автобус Terravision,  який відправляється від термінала 3 на зупинці № 5 аеропорту Фьюмічіно, і коштує всього 5,8 Євро. Якщо купувати квитки туди – назад ціна буде – 9 Євро.

Цей автобус курсує кожні 40-60 хвилин, час у дорозі становить близько однієї години. Автобус йде до вокзалу Termini. Перший автобус відправляється з аеропорту о 5.35 ранку, останній – о 23.00 ночі. У зворотному напрямку від вокзалу Termini до аеропорту рейси виконуються з 4.40 ранку до 21.50 вечора.

Купити квиток і подивитися актуальний розклад можете на сайті terravision.

На автобусі-шатлі SITBusShuttle

Від термінала Т3 з зупинки № 3, приблизно через півгодини відправляється автобус SITBusShuttle. У Римі автобус зупиняється на вокзалі Терміні (Termini Station, Via Marsala), біля Ватикану (Vatican area, Via Crescenzio no. 2) і на Via Aurelia, 565. Перший автобус за маршрутом відправляється о 7.15 ранку, останній — о 00.40 ночі. Зворотно: з 4:45 до 20:30.

Квиток обійдеться приблизно в 6 Євро та 11 у дві сторони.

сайт перевізника

На автобусі Autostradale

Autostradale (6 Євро, 11 Євро у дві сторони до Termini)

Квитки на автобус можна купити в автоматах або касі при прильоті, але краще купити онлайн, і тоді дешевше квитки вийдуть.

На поїзді

На території аеропорту Риму розташована залізнична станція, звідки поїзди регулярно – з інтервалом в 15-30 хвилин – відправляються в місто.

  • Експрес, який називають Леонардо Експрес (Leonardo Express) їде 32 хв до залізничної станції Терміні та коштує 14 Євро. Відправляється від вокзалу аеропорту (Stazione Aeroporto.). дивіться на сайті за додатковою інформацією.
  • Поїзд Орте Фара Сабіна – Фьюмічіно (Orte Fara Sabina – Fiumicino). Він доїжджає до вокзалів Риму: Тібуртіна (Tiburtina), Трастевере (Trastevere), Остіенсе (Ostiense). Ціна: 8 Євро. Тривалість поїздки – близько години. Потяги курсують кожні 15-30 хвилин.