Поїздка в Тракай, що подивитися

Тракай – маленьке затишне містечко в Литві. Розташоване у 27 кілометрах на захід від Вільнюса. В околицях Тракая налічується 200 озер, тому його називають «містом на воді».

Місто і його околиці почали формуватися в XIII столітті. Вперше Тракай згадується в 1337 році в німецьких літописах. Цей рік вважається офіційною датою народження міста.

За свідченням літописців, після відмінної полювання великий литовський князь Гедимін зумів знайти мальовничі місця поблизу від Кернаве, що була колись столицею держави, і вирішив побудувати замок. Так народилася нова столична фортеця – Старий Тракай (в той час називався Тракай).

У Тракаї розташовується велика кількість архітектурних, історичних і культурних пам’яток. Безсумнівно, найвідомішим з них є замок на острові озера Гальве. У всій східній Європі ця фортеця – єдина на воді. Замок був побудований як оборонна фортеця. Острівний замок є одним з найбільш відвідуваних історико-архітектурних пам’яток Литви.

Тракайський замок

Замок знаходиться посеред глибокого озера Гальве. Здалеку він здається таким собі могутнім мовчазним воїном.

Години роботи: з вівторка до неділі з 10 до 18 (до 19 з травня по вересень і без вихідного. З листопада по лютий з 9 до 17 і понеділок вихідний)

Ціна квитка: 8 євро (і 1,5 євро за можливість фотографувати) за вхід в середину замку, по території навколо замка можна гуляти безкоштовно.

Велика частина замку – нова реконструкція.

Сюди приїжджають відпочити, помилуватися природою, купатися в місцевих озерах або просто покататися на човнику. Прокату повно, від маленьких катамаранів до цілком пристойних яхт класу річка-море, ціни від 5 до 40 євро за годину задоволення.