Як добратися з аеропорту Копенгаген до центру міста, вокзалу

Міжнародний аеропорт Копенгагена називається Каструп (Kastrup) і розташований приблизно в 8 км від центру данської столиці. Є одним з найстаріших аеропортів в Європі. Сьогодні це найбільший аеропорт в країнах Скандинавії, що обслуговує понад 26 млн пасажирів щорічно.

В аеропорту Копенгагена два чинний пасажирські термінали: № 2 (сюди прилітає Wizz Air) і № 3.

Як дістатися до аеропорту

Дістатися до столиці Данії можна на таксі, автобусі, метро або поїзді.

На метро (найпростішій спосіб)

Прямо в терміналі 3 ви можете сісти на міське метро і доїхати в будь-який район Копенгагена. Квиток коштує 36 DKK (4,8 євро). Метрополітен цілодобовий, поїзди відправляються кожні 4-6 хвилин вдень і через 15-20 хвилин вночі. Тривалість поїздки в центр та ж, що і у звичайного поїзда, близько 13-15 хвилин. Купити квитки можна в автоматах (ці ж квитки дійсні на автобус і поїзд), але вони приймають картки чи монети, банкноти – ні.

На автобусі

автобуси № 5А, що йдуть через центр міста (в маршруті так і зазначено City Centre), відправляються приблизно раз в 10-15 хвилин. Час у дорозі становить близько півгодини. Квитки можна купити в автоматах в терміналі 3 або у водія, але приготуйте монети. Вартість квитків на громадський транспорт залежить від зони, до якої потрібно доїхати, і варіюється від 24 DKK (2 зони) до 108 DKK (всі зони).

На поїзді

Потяги ходять так само часто, раз в 10 хвилин, але йдуть швидше, всього 15 хвилин. Вони слідують до Центрального залізничного вокзалу, розташованого практично в центрі міста, від платформи № 2 станції у терміналу 3. Правда, в годину пік там може бути серйозна тиснява. Квитки можна купити в офісі DSB або автоматах, також розташованих в терміналі 3. Врахуйте, що в поїзді квитки не продаються. Вартість проїзду 36 DKK (4,8 євро).