Прогулянки навколо Местії.

Багато прекрасних прогулянок починається з Местія. Деякі маршрути добре позначені, інші ні. Туристичний інформаційний центр Местії видасть вам карти маршрутів.

Льодовик Чалааді

Цей приємний маршрут на 6-7 годин (11 км кожний шлях). Пройдете біля аеропорту до долини Местиачала. Останні 1,5 км або близько того від мосту через річку, піднімаєтесь через ліс до підніжжя льодовика.

Ви також можете дістатися до пішохідного мосту на таксі (туди назад 50-60 ларі, включаючи час очікування) або на конях (40 ларі, плюс 50 ларі для провідника та 40 ларі для коня провідника).

Хрест і Корульдські озера

Нескладна прогулянка до хреста, який встановлений над селищем Местія на північній частині долини. З хреста ви можете побачити вражаючі вершини гори Ушба (4700m).

Подорож з повернення з Местії займає близько п’яти годин. При гарній погоді та достатній тривалості світового дня ви можете продовжуватись шлях до Корульдських озер, приблизно дві години від хреста (4 км вверх). Тобто треба на повний маршрут 10-12 годин.

Можна доїхати на таксі до хреста а там пройтись до озер і назад – коштує 80 лари за дорогу в обидві сторони і час очікування.

Местія-Мазері

З приблизно середини червня можна прогулятися від Местії до Мазері, це займе приблизно 10 годин через перевал Гулі (2900 м), звідки відкривається вражаючий вид на гору Ушба. Це складний похід з 1500 м сходження, а потім 1300 м спуску. Маршрут відходить від маршруту на Корулдійскі озера на Ламаахойському хребті. Дорога в один бік 17 км.

Comments

Залишити відповідь