Як добратися з аеропорту Відня в центр міста, до вокзалу

Міжнародний аеропорт Відня розташований у Швехат, в 18 км на південний схід від центру Відня і в 57 км на захід від Братислави. Це найбільший аеропорт Австрії, який у 2015 році прийняв майже 23 000 000 пасажирів.

Громадський транспорт

Поїзд S7 (найекономніший спосіб)

Найбюджетніший спосіб доїхати з аеропорту до Відня – це поїзда S7 австрійської залізниці S-Bahn. Поїздка на S7 до Wien Mitte буде їхати на 9 хвилин довше, ніж на поїзді САТ, через те, що S7 має проміжні зупинки, де ви можете вийти та пересісти на інший громадський транспорт: метро, ​​трамвай, автобус. Станція Landstrasse / Wien Mitte з’єднана з метро U3 і U4.

Початок руху з аеропорту щодня з 5:23 і закінчується о 23:17. Від станції Флорідсдорф поїзда починають ходити з 4:18 до 23:33 год. Періодичність: 1 раз в 30 хв

Купити квиток, і подивитися розклад можна на сайті австрійської залізниці.

Квиток на поїзд S7 варто 4,20 євро, якщо ви не один їдете то вже виходить груповий квиток: на одного вартість складе 2,30 євро (діти до 6 років їздять безкоштовно)

Також квитки можна купити в автоматах, інформаційних центрах, в касі на вокзалі

Поїзди RJ і RJX

Ці прямі поїзди до головного жд вокзалу Відня доставлять за 15 хвилин.

Ціна на квиток: 4,2 євро. Але групового квитка немає, тобто кожному в групі доведеться платити по 4,2 євро.

За актуальними цінами, розкладом і планування маршруту з аеропорту в місто переходите на сайт залізниці (було посилання вище)

Поїздом CAT (найдорожчий спосіб)

Зручний і швидкий спосіб – це потяг швидкісний поїзд CAT (City Airport Train), який проходить від аеропорту Швехат до станції Wien Mitte (станція метро Landstraße, гілки U3 / U4) без зупинок.

Час курсування з аеропорту поїзда CAT з 6:06 до 23:36 зі станції Wien Mitte з 5:36 до 23:06 з інтервалом в 30 хв. Проїжджає маршрут за 16 хв.

Зручний спосіб, але дорогий: в одну сторону обійдеться в € 12; туди та назад – € 19; квиток на CAT + квиток на міський транспорт – € 14; квиток на CAT + проїзний 24 г на міський транспорт – € 20 (діти до 14 років – безкоштовно)

Купити квитки на нього можна:

Автобуси Air-Liner

Якщо заторів немає, то автобус теж зручний варіант, щоб дістатися до центру або залізничного вокзалу. Зупинка поруч біля залу прильоту.

Ціна квитка: 5 євро. Курсують з аеропорту з 5:20 до 22:20. З головної станції з 4:50 до 21:50. Розклад і де зупинки можна подивитися на сайті.

Міжміські автобуси

З аеропорту Відня є рейси в напрямку Граца і декількох інших міст, а також автобуси з аеропорту Відня до Братислави, в Прагу, в Будапешт.

Наприклад, чеський автобусний перевізник Regiojet, квитки з Братислави в аеропорт Відня від 1 євро (звичайна вартість 5 євро)

Питання і відповіді по транспорту з аеропорту Відня

Я спізнююся в аеропорт. Це буде проблемою для мене, щоб дістатися з центру?

Ні, аеропорт добре пов’язаний з центром міста. Є поїзди та автобуси які ходять часто, але якщо ви все одно не знайдете їх, ви завжди можете скористатися послугами таксі.

У мене ранній виліт з аеропорту. Чи можу я зупинитися в готелі поблизу аеропорту?

Так, NH Wien знаходиться на відстані 0,6 км. Якщо вам не подобається цей готель, трохи далі (2,7 км) знаходяться ще два: EuroHotel Airport Vienna та Azimut EuroHotel Airport Vienna.

Я б хотів провести один день в Відні між рейсами. Це можливо?

Так звісно. Кращий спосіб зробити це – вибрати один з видів громадського транспорту, щоб уникнути високих цін на таксі. Якщо ви не хочете брати з собою свій багаж, ви можете легко залишити його в аеропорту, оскільки в аеропорту є два центри зберігання багажу, які розташовані в зонах реєстрації терміналу 1 і терміналу 3, і відкриті з 05:00 до 23:00

Якщо мені потрібно поїхати в пункт призначення, який не має прямого автобусного сполучення з аеропорту, який кращий варіант тоді?

Якщо вам потрібно поїхати, наприклад, в Зальцбург, Лінц в Австрії або за міжнародними напрямками, таким як, наприклад, Мюнхен, Загреб або Любляна, у вас є два варіанти: один з них – на поїзді від головного залізничного вокзалу у Відні, інший варіант – продовжити свою поїздку з одного з 3-х основних автобусних станцій у Відні.

Чи можу я обміняти гроші в аеропорту на оплату мого трансферу?

Так, в аеропорту є кілька обмінних пунктів і банкоматів, що працюють цілодобово, але було б краще обміняти гроші перед поїздкою і мати при собі трохи євро, через те, що курс буде набагато вище на місці.