Як доїхати з аеропорту Будапешта до центру міста

Аеропорт Будапешта, також відомий як Міжнародний аеропорт імені Ференца Ліста, розташований в 16 км на південний схід від центру Будапешта. Це найбільший і найважливіший міжнародний аеропорт Угорщини, і у 2017 році він налічував понад 13 мільйонів пасажирів.

Подорожувати в / з аеропорту на громадському транспорту легко і є кілька варіантів на вибір.

На автобусі

Є дві лінії, що з’єднують аеропорт і центр Будапешта: 100E і 200E (також їздять нічні автобуси)

  • 100E – пряма автобусна лінія, що з’єднує аеропорт від термінала 2 і площу Deák Ferenc в центрі міста. Автобус курсує в обох напрямках кожні 30 хвилин з 05:00 до 1:20 (з аеропорту) і з 4:00 до 23:30 (з центру). Квиток коштує 900 форинтів (2,70 євро), а поїздка триває близько 45 хвилин. Квитки купуються в автоматах, але врахуйте що проїзний не діє на цей маршрут.
  • 200E – з’єднує аеропорт із залізничною станцією Köbánya-Kispest, де ви можете сісти на метро, ​​щоб дістатися до центру міста. Автобус відправляється кожні 10 хвилин, з 4:00 до 23:00 (з 4:00 до 23:00), від термінала 2, і весь шлях (включаючи метро) до центральної станції метро Deak Ferenc Square триває близько 50 хвилин.
    Вартість одноразового квитка в громадському транспорті становить 350 форинтів (1,2 євро).
    Купити квиток можна в спеціальному автоматі на зупинці. Але квиток діє на разову поїздку без пересадки, тому щоб добратися до центру треба купувати квиток з пересадкою (автомат видасть два квитки №1 та №2) ціна -540 форинтів.

Спланувати маршрут і подивитися актуальний розклад можна на сайті.

Денний проїзний (Budapest 24-hour travelcard) – 1650 HUF. Дійсний для метро і всіх інших видів міського громадського транспорту Будапешта. Діє на необмежену кількість поїздок протягом 24 годин, відлік – з зазначеного часу (місяць, день, година, хвилина).

Питання-відповіді по транспорту з аеропорту Будапешта

Я прибуваю пізно в аеропорт. Це буде проблемою для мене, щоб дістатися до міста?

Ні, якщо ви приходите після 23:00, нічні автобуси з аеропорту відправляються кожні 30-60 хвилин, тому єдине, про що ви можете турбуватися, це трохи почекати наступного автобуса.

У мене ранній ранковий виїзд з аеропорту. Чи можу я зупинитися десь поруч від аеропорту?

Так, поруч з аеропортом є кілька готелів, деякі з них знаходяться всього в 1,5 км.

Я хотів би відвідати Будапешт між рейсами. Це можливо?

Так, є кілька автобусних ліній і трансфер, що б ви не вибрали, ви опинитеся в центрі менш ніж через годину. При поверненні в аеропорт потрібен однаковий час / маршрути, так що врахуйте час і насолоджуйтеся днем ​​в Будапешті!

Чи можу я обміняти гроші в аеропорту для оплати мого трансферу?

Так, ви можете обміняти гроші в обмінних пунктах, і є кілька банкоматів в зоні прибуття і в транзитних зонах терміналів 2A і 2B, доступних 24/7.

Чи можу я подорожувати на автобусі до Відня, Загреб, Братиславу або Прагу з аеропорту?

Ні, на жаль, в даний час немає міжнародних автобусних ліній, які працюють з аеропорту, але якщо ви поїдете на головний автовокзал в Будапешті, то там зможете знайти автобуси між Будапешт і Віднем, Будапештом і Загребом і інші.