Як добратися з аеропорту Вільнюса до центру міста, залізничного вокзалу.

Міжнародний аеропорт Вільнюса розташованій всього в декількох кілометрах від центру міста й дістатися з нього до міста можна швидко і недорого.

До Вільнюса з аеропорту можна доїхати на поїзді, на автобусі, на таксі або трансфером.

На поїзді з аеропорту Вільнюса до залізничного вокзалу

З міжнародного аеропорту Вільнюса поїзд регулярно відходить до залізничного вокзалу, розташованого майже в центрі міста.

Поїзд ходить за розкладом, перший рейс о 5:57 ранку, останній о 22:16. Поїзд доставить до міста всього за 8 хвилин, вартість проїзду становить 0,70 євро.

Квитки продаються в касі на станції, ще оплатити проїзд можна кондуктору в вагоні.

Інтервал руху: від 40 хв до 1 год 40 хв в залежності від часу доби. Актуальний розклад на сайті Литовської залізниці

 

 

З терміналу аеропорту до залізничної станції веде крита пішохідна доріжка. Відстань невелика і долається за кілька хвилин

Автобус з аеропорту Вільнюса до автовокзалу, центру міста

Два рейсові автобуси з аеропорту Вільнюса ходять до центру міста. Один з них (№1) доставить до залізничного вокзалу, інший (№2) до центральної автостанції. Вночі ходить автобус 88N.

Муніципальний транспорт починає рух після 5 ранку в будні й на початку 7-го в вихідні, ходять автобуси до 10 вечора (22:26 22:47 наприклад).

До кінцевих станцій обох маршрутів з аеропорту можна дістатися приблизно за 20 хвилин.

Разовий квиток, куплений у водія, обійдеться в 1 євро (якщо є електронна карта то на 30 хвилин — 0,65 євро, на 60 хвилин — 0,90 євро)

Інтервал руху: біля 20 хв

Більш детально дивіться тут

Автобуси зупиняються недалеко від виходу з термінала прильоту. Виходячи з будівлі терміналу потрібно попрямувати наліво уздовж автомобільного кільця. До зупинки ведуть пішохідні доріжки.

Маршрутка з аеропорту Вільнюса

З аеропорту до центру міста ходять кілька маршруток, одна з яких йде до автовокзалу без зупинок. Приблизний час у дорозі становитиме 10-20 хвилин, вартість проїзду 1,6 євро.

Маршрутки з аеропорту: № 15, № 20, № 23, № 47, TOKS

Розклад: з 05:00 до 23:00