Як добратися з аеропорту Катовіце в центр, до вокзалу

Міжнародний аеропорт Катовіце KTW, розташований в Пижовіце в 30 км на північ від центру міста Катовіце. Його спеціалізація — бюджетні рейси, так що тут базуються в основному лоукостери. Наприклад, звідси літають Ryanair, Wizair практично по всій Європі, в тому числі в Україну.

Громадський транспорт Катовіце ZTM автобуси AP2, AP3

Нижче розглянуті інші варіанти добирання, але цей найзручніший та економний.

З аеропорту Катовіце до самого міста можна дістатися лише за 14 злотих з людини. Саме така ціна одного квитка, який ви можете купити відразу ж там в аеропорту в автоматі. Автомат продає квитки міського транспорту Катовіце (Zarząd Transportu Miejskiego). Автомат також приймає карти, не обов’язково готівка.

Перевага цього квитка не тільки в оплаті за сам трансфер з аеропорту в місто. По-перше, цей квиток дійсний протягом 24 годин. По-друге, ви на ньому можете їздити з аеропорту в місто та назад протягом цих самих 24 годин. По-третє, цей квиток працює також як і проїзний на всі види автобусів в місті Катовіце, тобто можете пересуватися куди хочете на автобусі в межах міста протягом 24 годин. По-четверте, цей квиток дозволяє вам безкоштовно зробити одну поїздку на поїзді на території метрополії Катовіце і Верхньої Сілезії (так називається район/округ де розташоване місто і передмістя) протягом тієї ж самої добу. По-п’яте, квиток починає діяти не з тієї хвилини коли ви його купили в автоматі, а з того разу коли ви його застосували.

І звісно для планування необхідного маршруту користуйтеся планувальником.

Тривалість аеропорт – залізничний вокзал: автобус AP2- 60 хвилин, автобус AP3 – 46 хвилин

Автобус Flixbus

Є 3-4 рейси на день, ціна 4-5 доларів. Їде автобус з аеропорту до автовокзалу 50 хвилин.

Сайт

Трансфери з аеропорту Matuszek, Pyrzowice Ekspres

Ціна в них 20 злотих (5,2 долара) з аеропорту до Катовіце. Детально можете подивитися на офіційному сайті. Вони ще виконують трансфери з аеропорту Катовіце в Краків.

Офіційний сайт аеропорту.