Як добратися з аеропорта Рига (RIX) в місто

Міжнародний аеропорт Рига розташований в 10 км від латвійської столиці, і вважається найбільшим не тільки в Латвії, але й у всіх країнах Балтії. Ризький аеропорт є вузловим для національного авіаперевізника Латвії компанії airBaltic і одним з основних для популярних лоукостів Wizz Air і Ryanair.

Сайт: riga-airport.com

Доїхати на громадському транспорті

До центра Риги їздять автобуси 22го маршруту.
Висадка з автобуса в аеропорту відбувається біля термінала аеропорту на рівні 2го поверху, посадка на автобусній зупинці, що знаходиться напроти терміналу аеропорту за автостоянкою Р1.

22 автобус  їде від зупинки в аеропорту, яка називається Lidosta Rīga, до автовокзалу в центрі Риги.

У центрі автобус не зупиняється біля центрального залізничного вокзалу, а повертає біля автовокзалу і їде до Abrenes iela.

Розклад руху автобуса: в будні дні з 5:40 до 23:30 з інтервалом 10-15 хвилин. У вихідні дні з 5:45 до 23:10 з інтервалом 20-25 хвилин.

Час в дорозі до центру Риги: 30-40 хвилин в залежності від інтенсивності руху.

Розклад та зупинки можна подивитися тут: saraksti.rigassatiksme.lv

Вартість проїзду: 2 Євро у водія. Квиток на одну поїздку, придбаний в кіоску Welcome to Riga, в автоматі, в кіоску з пресою Narvesen, обійдеться вам в 1,15 Євро. Багаж окремо оплачувати не потрібно, тому що провезення багажу безкоштовний.

На маршрутці

Крім автобусів в центр Риги можна дістатися на маршрутках 322 та 241.

Маршрутці №322 компанії Rīgas mikroautobusu satiksme, курсує за маршрутом аеропорт — Центральний залізничний вокзал Риги. Маршрутки їздять з інтервалом 10-30 хвилин в будні дні з 6:28 до 21:26; у вихідні дні — з 6:42 до 21:47.

З аеропорту мікроавтобуси відправляються з паркінгу P1 напроти залу прильоту. З центру маршрутки відходять від Центрального залізничного вокзалу через дорогу від ТЦ Origo Shopping Centre на вулиці Satekles Street.

Ви також можете дістатися з аеропорту Риги в центр міста на маршрутці №241, яка курсує на маршруті Аеропорт Риги — зупинка Esplanāde (центр міста близько). Маршрутка курсує з інтервалом 10-15 хвилин, час у дорозі до центру — приблизно 30 хвилин. У робочі дні розклад руху маршруток — з 6:04 до 21:53 в будні дні – 7:29 до 21:50.

Вартість проїзду на маршрутці така ж, як і на звичайному автобусі, тобто при покупці квитка у водія – 2 Євро. Якщо ви купуєте квиток в автоматі, в інформаційному бюро Welcome to Riga, або в кіоску з пресою Narvesen, то поїздка обійдеться вам в 1,15 Євро. Провезення багажу входить у вартість проїзду.