Пошук та оренда житла за кордоном

Готелі та хостели

Готель це штучне утворення. Це як МакДональдз замість звичайної їжі. Стандартизація, яка активно використовується в будь-якому бізнесі, де є багато точок в мережі.

Готелі (хостели) краще розглядати для ділової поїздки. Коли потрібна передбачуваність та стабільність. Коли потрібно заздалегідь знати що в результаті отримаєш, знизити можливість ризиків та бути більш спокійним.
Якщо їхати в якесь місто, хочемо прийти вчасно, швидко заселитися, отримати певний очікуваний спектр послуг, заплатити за це очікувану суму і все. І займайся іншими справами.

Готель — просто зручний спосіб переночувати. Тобто в готелі, по суті, ми відключаємося від процесу пізнання світу і він є такий осередок «звичайності». Елемент звичного чогось, що я привіз з собою.

Якщо ти їдеш в подорож для пізнання світу, для пізнання життя інших людей … то проживання в готелі погано підходить для цієї мети. Прошу зрозуміти правильно, я ні в якій мірі не проти готелів. Це класно і зручно. Але цьому випадку, зупинка в готелі не є ні елементом пізнання життя, ні елементом подорожі, новизни й не елементом внутрішнього розвитку. Це не розширює кругозір.

Їдете у відпустку на 10-14 днів? Обійти всі визначні пам’ятки, кожен день вечеряти в ресторанах і їздити на таксі по місту? У цю систему готель вписується на 100%.

Але якщо ви подорожуєте, в поїздці ви знаходитеся на своєму звичайному рівні споживання, використовуєте той же транспорт, що і місцеві жителі, ходите по тих же магазинах, готуєте їжу на кухні та витрачаєте в подорожі рівно стільки як і вдома — тоді ваш вибір Airbnb.

Бронювання житла на Airbnb

Airbnb – це не тільки спосіб переночувати під час подорожі. Ідеологія сервісу набагато глибше — він дає можливість побачити справжнє життя місцевих жителів. Багато в чому це перегукується з ідеологією Couchsurfing, від якого сервіс взяв основні риси, крім безкоштовності.

Для чого люди здійснюють подорожі? Звичайно, у всіх різні цілі, але є загальні риси: ми хочемо побачити історію нової країни, відчути як живуть люди. Побачити їх звички, особливості, вивчити історичну архітектуру, будівлі, природу і т.і.. Іншими словами — одна з ключових цілей подорожі полягає в дослідженні. Ми досліджуємо, як живуть інші люди в інших місцях. І це найцікавіше.

Де ми можемо орендувати приватне житло?

Крім Airbnb звісно є й інші місця:

  • Системах бронювання booking.com чи агрегаторах які знайдуть пропозиції та переадресують booking.com чи інші схожі
  • Знімати у приватних осіб на місці, або через знайомих, зателефонувати, в групах соціальних мереж та інші подібні варіанти. Ці способи не рекомендуються.

Найнадійніший спосіб, на мій погляд — купувати в системах бронювання. Тому що вони контролюють учасників системи, можуть на них вплинути. Якщо треба, повернуть гроші, можуть швидко знайти заміну, можуть заблокувати обліковий запис нечесного господаря або ще якось його покарати. Тобто вони допоможуть нам в будь-яких нестандартних ситуаціях, коли щось пішло не так.

Таких систем бронювання є 2 принципових види:

  1. Airbnb
  2. Готельні системи бронювання, які крім іншого дозволяють виставляти свої апартаменти й приватним особам. Це Booking.com, та аналоги.

Плюси й мінуси бронювання квартир на Airbnb чи Booking.com

Переваги Airbnb:

  • Найбільший вибір житла;
  • Найкращі фільтри;
  • Все спеціально заточене під приватне житло;
  • Можна сказати, що це найбезпечніший, найстабільніший спосіб оренди приватного житла

Недоліки:

  • може бути дорожче, тому що сервіс бере комісію з орендарів
  • попри всі ступені захисту, все одно можуть трапитися несподіванки (втім як і в будь-який інший системі бронювання).

Переваги системи бронювання готелів Booking.com (чи аналоги), підрозділ апартаменти:

  • Ви користуєтеся звичною системою бронювання. Все зрозуміло, звично, є техпідтримка і т.і.
  • Процес бронювання простіше і швидше, можна забронювати моментально;

Недоліки Booking.com:

  • Менше вибір;
  • найчастіше — вище ціни;
  • немає унікальних видів житла;
  • немає автентичності яку ви можете знайти на airbnb.

Й звісно в Airbnb є приємний бонус до 40 євро на перше бронювання (переходьте за посиланням)